Utflykter 2016

Sallyresa 4 juni 2016 till Vitlycke hällristningar och museum och Greby gravfält - en tidsresa längs norra Bohusläns kustväg

Sallys Vårutflykt till Vitlycke.

I år gick vår traditionella vårresa till Vitlycke i Tanum.

16 resenärer blev vi, Sallys döttrar med många medbjudna partners samt hunden Linus. Vi startade i Brodalen kl 9.00 på lördagmorgonen i ett underbart sommarväder.

Väl vid Vitlycke blev vi guidade under en timme av Lasse Bengtsson. Vi besökte Vitlyckehällen, bronsåldershuset och museet med en trevlig lunch på Restaurang Skålgropen.

Efter en sen lunch åkte vi sedan i bilkaravan den vackra kustvägen söderut igen till det historiskt vackra Greby Gravfält, strax utanför Grebbestad.

Vår medhavda fika tog vi med oss när vi sedan stannade för att se på Ulmekärrs labyrint, en bit därifrån. Den väl-lagda labyrinten är en av de bäst bevarade i landet, väl värt ett besök.

Sista stoppet blev i Bottna, vid Vrångstad domarring, dös och gravfält. Där har de röjt mycket träd för att få fram gravfältet i dagern och jag tror att det kommer bli ett otroligt vackert besöksområde framöver.

Tack till alla som var med och gjorde dagen till en succè, med namn nämnda speciellt Gun Jarnedal som guidar oss så ofta och så bra samt resegruppen betående av Anna Hofny Collins och Nina Erlandsson, som planerat en toppenresa. Tack också till Sallys som sponsrade med guidningen.

 

 

 

Vid pennan/Cecilie Hofny

Gökotta - 14 maj 2016 halvdagspromenad

Gökotta med Sallys döttrar

14 maj 2016 halvdagspromenad

 
Mötesplats Näverkärr parkering kl 7.30 går vi!
Familj och hundar välkomna, medtag egen fika :)
Ingen föranmälan, vid regn inställd.
 
Gökottan gick av stapeln på pingstaftonen med ett par tappra själar som trotsade den kalla vinden och regnet, men de flesta stannade hemma i värmen. Så kan det bli ibland!