Utflykter 2018

Försommarutflykt 10 juni 2018

Söndagsutflykt i strålande solsken

 På Kuröd i Uddevalla bildades för ca 10.000 år sedan en av världens största skalbankar. Här startade vår försommarutflykt med medhavd fika och besök på  Skalbanksmuseet, som invigdes 1998 av Drottning Silvia i samband med att Uddevalla firade sitt 500-årsjubileum.

Större delen av dagen tillbringade vi på Gustafsberg, en av Sveriges äldsta badorter med anor från 1700-talet. Här möttes vi av förvaltande direktören för Gustafsbergsstiftelsen, Gunnar Klasson. Med sin omfattande kunskap och helhjärtade engagemang delgav han oss historier om hur stockholmssociteten kom hit för att dricka hälsobrunn och stärka sig med frisk luft och salta bad. Om hur grosshandlaren och jordägaren Anders Knape Hansson köpte området och bl a inrättade Sveriges första internatskola för studiebegåvade pojkar i Bohuslän. Gunnar Klasson berättade om de olika byggnaderna på området och vi fick tillträde till bl a Herrgården och Arkivbyggnaden och fick smaka på vattnet från Hälsokällan.

Vi avslutade besöket med lunch på Café Snäckan.
/Anita H

 

 

Gökottan 20180510

Karlsvik, Näverkärr naturreservat 2018 Cecilie Hofny
Torsdag 10 maj 2018 kl 7.00
Gökotta på Härnäset, Näverkärr.
Vi var inte så många, 6 tvåbenta och 3 fyrbenta, men vi hade en underbar morgon på vår promenad till Karlsvik. Vi fikade där och vandrade sedan tillbaka. Vansinnigt vacker vår!
//Cecilie